Badkamer verbouwen stappenplan: 5 praktische stappen ter voorbereiding

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen, is een badkamer verbouwen stappenplan wel zo handig. Bereid je goed voor met behulp van deze tips!

Badkamer verbouwen stappenplan: 5 Tips voor een goede voorbereiding
Badkamer verbouwen stappenplan: 5 Tips voor een goede voorbereiding

Inhoud;

Badkamer verbouwen stappenplan

Hieronder kun je ons stappenplan vinden voordat je overgaat tot het verbouwen van je badkamer.

Stap 1: Inspiratie opdoen

Als eerste stap van het ‘badkamer verbouwen stappenplan’ ga je inspiratie opdoen. Er zijn natuurlijk veel wegen die naar Rome leiden. Maar begin eens met een aantal woonbladen. Scroll eens door Pinterest. En bezoek je lokale bouwmarkt / badkamer installateur om ideeën op te doen voor je nieuwe badkamer. Indien je door Pinterest heen scrollt, probeer dan meerder termen. In zowel Nederlands als Engels. Zo is de kans groter dat je iets zult vinden wat aansluit op jouw / jullie smaak.

Stap 2: Keuzes maken

Het ‘badkamer verbouwen stappenplan’ is natuurlijk niet een beschrijving van hoe je het MOET doen. Maar we willen je wel aanbevelen om het nieuwe sanitair dat je uitkiest op hun huidige plek te houden. Zo bespaar je in kosten omdat de leidingen niet verplaatst hoeven te worden. Indien je al voldoende inspiratie hebt opgedaan. Vraag je jezelf dan af of de badkamer voldoet aan jouw huidige en eventueel toekomstige wensen. Het is zonde om in de toekomst te beseffen dat je te weinig bergruimte in de indeling hebt opgenomen. Voorbereiding en denken aan de toekomst is het halve werk, en kan ook nog eens een kostenefficiënt effect hebben.

Stap 3: Bedenk wie de badkamer gaat verbouwen

Heb je geen 2 linker handen? Bedenk dan wie de badkamer gaat verbouwen. Een installateur of tegelzetter kost al gauw € 30,- per uur. Je kunt er dus voor kiezen om hierop te besparen en bijvoorbeeld de sloop van je oude badkamer zelf in handen te nemen, en de renovatie deels zelf, en deels door een expert te laten uitvoeren. Pas bij het slopen van je oude badkamer wel op dat je geen delen van de badkamer sloopt die nog nodig zijn voor je nieuwe. Dit zal niet ten goede komen van de portemonnee. Het plaatsen van het sanitair kun je zelf doen als je handig bent. Ook het betegelen lijkt moeilijker dan dat het is. Dus wanneer je dit aandurft, kun je het zelf doen. Echter moet je wel opletten dat dit goed gebeurt, anders kun je namelijk last krijgen van lekkage.

Stap 4: Regel een tijdelijke badkamer vervanger

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen, heb je natuurlijk een plek nodig waar je kunt douchen. Hiervoor bieden wij een perfecte oplossing: de mobiele badkamer. Een mobiele badkamer is een volledige tijdelijke vervangen voor je eigen badkamer. Zo is hij voorzien van een douche en toilet, maar ook is er een wastafel, spiegel en een kachel aanwezig. Zo hoef je nooit in de kou te staan tijdens de verbouwing. Wil je meer informatie over de voordelen van deze badkamer? Bekijk dan hier alle eigenschappen van onze mobiele badkamers.

Stap 5: De oplevering

Is de badkamer gereed? Controleer dan of deze voldoet aan je verwachtingen. Controleer ook of alle leidingen functioneren en of je geen last hebt van lekkage. Op het moment dat alle kit droog is en de wanden betegeld zijn, kun je de mobiele badkamer weer bij ons afleveren. We wenzen je dan plezier van je nieuwe badkamer!
De badkamers passen achter iedere auto met trekhaak, wanneer de badkamer verbouwing gereed is kun je hem dus ook zelf weer terugbrengen! Meer informatie over onze douchecabines


Waarom een tijdelijke douchecabine kopen, als je hem ook kunt huren!Ga je de badkamer verbouwen? en wil je toch liever een badkamer huren in plaats van een tijdelijke douchecabine kopen? Neem dan contact met ons op om te overleggen over de dagen dat je de badkamer bij je woning wilt plaatsen/laten plaatsen!Tijdelijke douchecabine kopen, het mobielebadkamer.info logoContact opnemen

Meer informatie over badkamers.

Andere bezoekers bekeken ook:

Onze badkamers | Huurprijzen | Veelgestelde vragen